Все по-рядко се случва на американския президент Джо Байдън да излезе пред

...
Все по-рядко се случва на американския президент Джо Байдън да излезе пред
Коментари Харесай

Възрастта не е единственият му проблем

Все по-рядко се случва на американския президент Джо Байдън да излезе пред поддръжници, които да го приветстват. През ноември обаче той беше приветстван въодушевено, написа АРД.

" Баща ми ми споделяше: Джоуи, работата е доста повече от заплата, която получаваш в края на месеца. Тя е достолепие, почитание, мястото ти в обществото ”, сподели Байдън пред служащи от фабрика за авточасти в щата Илиноис.
Добри стопански индикатори, неприятни резултати
За едно от най-големите си достижения Байдън смята откриването на хиляди работни места. Той прокара и законодателство за модернизиране на инфраструктурата и за по-активна отбрана на климата, отбелязва още немското издание. Последните показатеи за стопанската система са положителни: равнището на безработицата е ниско, а инфлацията намалява.

Въпреки всичко това рейтингът на Байдън не е добър. Причината е, че хората не престават да съпоставят днешните цени с тези преди пандемията, изяснява социологът Дейвид Шулц пред АРД. Според него средностатистическият американец регистрира единствено обстоятелството, че цените през днешния ден са по-високи от преди три месеца. И най-много - по-високи, в сравнение с при Тръмп.

По-високите цени незабавно се трансформират във виновност на сегашния президент, счита Шулц. Според социолога по-големият проблем обаче е, че доста американци споделят, че мислят, че страната се развива по погрешен метод.
Проблемът с възрастта
Един сериозен проблем си остава на дневен ред за Байдън - възрастта му.

" Мисля, че е прекомерно остарял ”, споделя 22-годишен минувач, който е дал своя вот за него на изборите през 2020, само че най-много, с цел да не поддържа Тръмп.

" Байдън си има своите положителни моменти, само че ми се желае да бъде някой по-млад ”, изяснява студентът, представен от АРД.

Социологът Шулц обръща внимание на обстоятелството, че Доналд Тръмп е едвам четири години по-млад от Байдън, само че пък наподобява доста по-свеж. Байдън постоянно е имал проблем със заекването и в никакъв случай не е бил добър оратор, само че в този момент наподобява и все по-разфокусиран.

" Той към този момент не излъчва водачеството, което мнозина чакат от президента на Съединени американски щати. Хората просто нямат чувството, че той държи нещата под надзор ”, споделя Шулц пред АРД.

Много от американците в действителност гледаха на Байдън като на промеждутъчен президент за един мандат. Сега обаче има две огромни войни и това са обстановки, които той не съумява да управлява, споделя социологът.
Байдън може да завоюва утвърждение през 2024 година
Политоложката Юлия Азари гледа на Байдън доста по-позитивно. Щом стартира акцията, той може да притегли мнозина на своя страна, счита Азари, която е преподавателка в Университета Маркет в щата Уисконсин.

" Като настоящ президент той ще има доста благоприятни условия по време на акцията да показва достиженията си. Освен това може и да се оправи с Тръмп, както го направи и през 2020 година ”.

Фактът, че Тръмп води пред съперниците си от Републиканската партия, се лимитира единствено до самата партия, само че не е годно за всички американци, счита Азари. Според нея Байдън може да си послужи с значимите за демократите въпроси като правото на аборт. " Този проблем беше по-голям на междинните избори през 2022 и на локалните референдуми, в сравнение с си представяхме. Има болшинство в поддръжка на правото на аборт и от двете партии ”, споделя още политоложката пред АРД.
" Най-добрият президент в живота ми ”
Много американци подкрепят Байдън - в това число младежи. Една от аргументите за това е, че президентът лобира за по-стриктни закони за притежанието на оръжие.

" Засега той е най-хубавият президент в живота ми. Той се бори за моето потомство ”, споделя млад гласоподавател, чието учебно заведение е станало жертва на масова стрелба преди години.

Студент, който за пръв път ще гласоподава през 2024 година, прибавя, че обстановката в Америка в този момент се свежда до избор на по-малкото зло.

" А Байдън вероятно ще бъде по-малкото зло ”, споделя студентът пред АРД.

Самият Байдън се пробва да не демонстрира това, че е разочарован от неприятния си рейтинг. При посещението във фабрика за авточасти в Илионис той още веднъж се обърна към хората с нормалния апел, с който приключва всички свои речи - да работят, с цел да сплотяват Съединените щати, а не да ги разделят.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР